9 Temmuz 2014 Çarşamba

İrmikli Şekerpare Tarifi



 


MALZEMELER :

4 bardak un

2 yumurta

1 paket margarin

1 su bardak + 3 çorba kaşık pudra şekeri

5 kaşık irmik

Yarım paket kabartma tozu

isteğe göre hindistan cevizi


Şerbeti için;

4,5 su bardak şeker

6 bardak su

Yarım limon


 


HAZIRLANMASI :


Yoğurma kabına malzemelerimizi alıp yoğuralım. Hanurdan parçalar koparıp ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp tepsimize dizelim. Arzu ederseniz üzerine fındık da koyabilirsiniz. Fırınımızda 200 derecede üstü pembeleşinceye dek pişirin. Hazırlanan şerbeti soğuduktan sonra sıcak olan şekerpareye döküp servis yapabiliriz. Afiyetler Olsun …


irmikli sekerpare rsmli



İrmikli Şekerpare Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder