MALZEMELER :
4 bardak un
2 yumurta
1 paket margarin
1 su bardak + 3 çorba kaşık pudra şekeri
5 kaşık irmik
Yarım paket kabartma tozu
isteğe göre hindistan cevizi
Şerbeti için;
4,5 su bardak şeker
6 bardak su
Yarım limon
HAZIRLANMASI :
Yoğurma kabına malzemelerimizi alıp yoğuralım. Hanurdan parçalar koparıp ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp tepsimize dizelim. Arzu ederseniz üzerine fındık da koyabilirsiniz. Fırınımızda 200 derecede üstü pembeleşinceye dek pişirin. Hazırlanan şerbeti soğuduktan sonra sıcak olan şekerpareye döküp servis yapabiliriz. Afiyetler Olsun …
İrmikli Şekerpare Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder