Çilekli İrmik Tatlısı Tarifinin Malzemeleri :
1 litre süt
10 yemek kaşık irmik
10 yemek kaşık toz şeker
1 paket vanilya
Altına dizmek için 1 pk. yulaflı bisküvi
Çilekli İrmik Tatlısının Üzeri için;
7-8 tane doğranmış çilek ve hindistan cevizi
Çilekli İrmik Tatlısının Hazırlanması :
Sütü, irmiği, şekeri ve vanilyayı bir tencereye alıp karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Borcamın altına bisküvileri dizin. Sıcakken irmikli muhallebiyi üzerine dökün. Biraz soğuduktan sonra üzerine çileği dizin ve hindistan cevizi serpin. Buzdolabında 3-4 saat soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun…
Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder