2 Temmuz 2014 Çarşamba

Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi



cilekli irmik


 


Çilekli İrmik Tatlısı Tarifinin Malzemeleri :


1 litre süt

10 yemek kaşık irmik

10 yemek kaşık toz şeker

1 paket vanilya

Altına dizmek için 1 pk. yulaflı bisküvi


Çilekli İrmik Tatlısının Üzeri için;


7-8 tane doğranmış çilek ve hindistan cevizi


 


Çilekli İrmik Tatlısının Hazırlanması :


 


Sütü, irmiği, şekeri ve vanilyayı bir tencereye alıp karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Borcamın altına bisküvileri dizin. Sıcakken irmikli muhallebiyi üzerine dökün. Biraz soğuduktan sonra üzerine çileği dizin ve hindistan cevizi serpin. Buzdolabında 3-4 saat soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun…



Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder