11 Temmuz 2014 Cuma

Kuşbaşılı Ali Nazik Tarifi



 


 Malzemeler


250 gr zırh kuşbaşı (bıçakla kıyma gibi yapılmış ya da rondoda çekilmiş)

1 kğ bostan patlıcanı

250 gr süzme yoğurt

3 diş sarımsak

Tuz

Pul biber

Tereyağı


Hazırlanışı


Ali Nazik için patlıcanları közde ya da ocakta (bu işlemi fırında da yapabiliriz) közleyelim. Kabuklarını soyup söğüş olarak doğrayalım. Küçük doğradığımız ya da rondodan geçirdiğimiz kuşbaşı eti tavada çok az tereyağı ile kavuralım. Yeterince piştiğinde altını kapatalım.

Sarımsakları ezip süzme yoğurt ve tuz ile karıştıralım. Üzerine patlıcanları da ekleyip yine karıştıralım. Üzerine eti ekleyelim. Çok az yağ ile pul biber kızdırıp üzerine dökelim. Ali Nazik Servise Hazır. Afiyet Olsun…


 


kusbasili ali nazik



Kuşbaşılı Ali Nazik Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder