2 Temmuz 2014 Çarşamba

Tavuklu Nohut Yemeği



Tavuklu Nohut Yemeğinin Malzemeleri :

2 su bardağı nohut

1 adet büyük boy soğan

2 adet tavuk göğüs

2 yemek kaşığı salça isteyen( 1 kaşık biber 1 kaşık domates salçası kullanabilir)

2 tane tavuk bulyon veya tuz

50 gram margarin


tavuklu nohut


 


Tavuklu Nohutun Hazırlanması :


Geceden ıslattığınız nohutları ertesi gün 10-15 dakika tencerede kaynatıp üstünde oluşan köpükleri alın,bu köpük nohutun içindeki gaz.

Düdüklü tencereye soğanı doğrayıp ister sıvı yağ ister margarin ilave edin.Ben tavuklu yapınca margarin koyuyorum.Soğan kısık ateşte pembeleşirken küp küp kestiğiniz tavuk göğüslerini ilave edin.Tavuk eti suyunu çekince salçasını ilave edip biraz kavurun.Nohutla beraber 1-2 dakika daha çevirin.Üstünü 2 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin ya bulyon ya da tuz ilave edip tencerenin ağzını kapatıp 25 dakika pişirin. .Ben yanına cevizli ekmek ve bulgur pilavı yaptım hep pirinç pilavı yapmamak adına, tercih sizin



Tavuklu Nohut Yemeği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder