2 Temmuz 2014 Çarşamba

Milföyde Mantarlı Tavuk

Milföyde Mantarlı Tavuğun Malzemeleri :

500 g kemiksiz tavuk eti (tercihen kalça)

1 kase doğranmış kültür mantarı

1 adet domates

tuz

karabiber

kırmızı biber

2 diş sarımsak

6 adet milföy hamuru

Üzerine sürmek için yumurta sarısı
milföyde tavuk


Mantarlı Tavuğun Hazırlanması :


Tavuk etini iri parçalar halinde doğrayıp teflon tavaya alalım. Üzerine doğranmış mantarları ekleyerek suyunu salmasını bekleyelim. Tavuk ve mantarlar kendi sularında pişeceği için yağ eklemeye gerek yoktur. Tahta bir kaşık ile karıştırıp bütün tavukların rengi değişinceye kadar soteleyelim. Üzerine kabuğu soyulmuş ve küp küp kesilmiş domatesi ekleyelim. Tuz ve baharatlarla birlikte ortadan kestiğimiz sarımsakları da ilave ettikten sonra ocağı kapatalım. Diğer taraftan milföy hamurlarını dolaptan çıkarıp çözülmelerini bekleyelim. Oklava ile hamurları biraz inceltelim. Bu arada biraz soğumuş olan iç malzememizden birkaç kaşık alıp milföyün ortasına yerleştirelim. Hamuru istediğimiz şekilde kapatıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim. Üzerine yumurta sarısı sürerek hamurların üzeri kızarıncaya kadar 180 derece fırında pişirelim.


Not: Hamurları dilediğiniz şekilde kapatabilirsiniz. Örneğin fotoğraftaki gibi kenarlarını kesip örgü şeklinde kapatabilirsiniz ya da hamurun bir kanadını diğeri üzerine kapatıp bıçakla çizikler atabilirsiniz.



Milföyde Mantarlı Tavuk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder