2 Temmuz 2014 Çarşamba

Poşetde Tavuk Tarifi



Poşetde Tavuk Tarifinin Malzemeleri :

1 tavuk göğsü

2 orta boy patates

tuz

Marine için:

1 kahve fincanı süt

1 soğan

yarım kahve fincanı sıvıyağ

kişniş

karabiber

pulbiber


posetde tavuk


Poşetde Tavuk un Hazırlanışı:


Bir kapta sütü,sıvıyağı kişniş, karabiber, pulbiberi çırpın. Soğanı rendeleyip suyunu süzüp onu da ekleyin. Tavuk gögsünü bu karışıma yatırıp üzerini kapatıp 30 dk buzdolabında bekletin (hem tavuk eti hem de süt olduğu için sağlık açısından dışarıda bekletmemelisiniz) Diğer tarafta 2 patatesi küp küp kesin, üzerine çok az yağ gezdirin pulbiber serpin harmanlayın. Yanmaz fırın poşetini alın. Üzerindeki tarife göre içini 1 çay kaşığı un ile unlayıp fazlasını atın. Poşete patatesleri ve marine ettiğimiz tavuğu yerleştirip ağzını özel bağı ile bağlayın. Toplu iğne ile bir iki yerinden delip fırına verin. Max.200 derecede güzelce kızarana kadar pişirin.Ben 35-40 dk kadar tutuyorum. Pilav ile servis edin.

Afiyet olsun…



Poşetde Tavuk Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder