11 Temmuz 2014 Cuma

Güllaç Tarifi



 


Malzemeler


10-11 tane güllaç yufkası

2,5 litre  süt

750 gram toz şeker

1 paket şekerli vanilin

Nar taneleri

Dövülmüş ceviz ya da antep fıstığı


Hazırlanışı


Süt ve şekeri kaynatalım.Şekerli vanilini ekleyip ılınana kadar bekleyelim.Bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serelim. üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirelim. Diğer yaprağıda üzerine koyup tekrar süt gezdirelim. Bu işlemi tüm yapraklar bitinceye kadar tekrarlayalım. Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökelim. (süt fazla gelir diye sakın meraklanmayın, yapraklar o sütü çekecektir) Tepaimizi buzdolabında 1,5 saat bekletelim.

Servisten önce üzerini nar taneleri ve dövülmüş ceviz (ya da antepfıstığı) ile süsleyelim.     *İşte sizin için bir lezzet sırrı:

Güllacınız ince olsun isterseniz daha geniş bir tepsi kullanmalısınız. Ayrıca yaprakların arasına nar veya ceviz koyarsanız güllacınız koyu renkli olacaktır.


Afiyet Olsun….


gullac 300x188


 



Güllaç Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder