2 Temmuz 2014 Çarşamba

Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi



 


 


Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifinin Malzemeleri :

1/2 kilo kadayıf

1 paket margarin yada tereyağı

250 gram ceviz içi

5 su bardak toz şeker

4-4,5 arası su bardak su

Birkaç damla limon suyu


Cevizli Kadayıf Tatlısının Hazırlanması :


 

İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra limonumuzdan birkaç damla damlatıp 10 dakika daha kaynadıktan sonra şerbetimizi ocaktan alıp bir kenarda soğutalım.

Bir paket margarinimizi bir kapta eritelim. Kadayıfımızı elimiz ile didikleyip ufaltalım. Bir derin kabın içinde erittiğimiz yağımızı kadayıfların üzerine döküp elimiz ile karıştıralım. Orta boy tepsimizin altını margarin ile yağlayıp didiklediğimiz kadayıfımızın yarısını tepsimize yayalım ve elimiz ile bastıralım. Üzerine kırdığım cevizlerimizi yayalım. Kalan kadayıflarını cevizlerin üzerine yayıp yine elimiz ile bastıralım. Hazır olan kadayıfımızı 180 derece fırında kızarana dek pişirelim. Fırından çıkardığımız tatlımızın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine soğuk şerbeti dökelim. Şerbeti çeken tatlımızı daha sonra keselim, dilimleyelim. İkram etmeden üzerini fıstık veya ceviz, dondurma ile süsleyebiliriz.


cevizli kadayif tatlisi


 



Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder