2 Temmuz 2014 Çarşamba

Tavuk Dolması Tarifi



 


Tavuk Dolması Tarifinin Malzemeleri :


 


1.5 kg ile 2kg arasında küçük piliç

1 su bardak pirinç

1 yemek kaşık dolmalık fıstık

2 yemek kaşık kuş üzümü

70-75 gr tavuk ciğeri

Tuz, karabiber


tavuk dolmasi


Tavuk Dolmasının Hazorlanışı :


İç pilav hazırlanır: Önce tavuğun iç yağından bir parça alınıp tencerede kavrulur. Kavrulan yağa küçük küçük doğranmış tavuk ciğeride ilave edip pişirin sonra fıstık eklenir ve rengi değişene kadar ciğer ile kavurmaya devam edin. Sırası ile haşlanmış pirinç, kuş üzümü ve 150gr kaynamış su, karabiber ilave edip pilavı suyunu çekene kadar pişirin.(pilav piştikten sonra içinde kavrulan tavuk yağı parçalarını ayırın)


Tavuğun hazırlanması: tavuğun içini iyice temizleyin ve ilk olarak normal bir iplikle tavuğun boğazını dikin. içini ve dışını bolca tuzlayın iç pilavı içine doldurup karnını iyice dikin. tavuğu bir toprak güvece koyun (içerisine hiçbir su eklemeden) odun fırınında 2 saat pişirin. afiyet olsun


NOT: Bize misafir geleceği için ben güvece koyamadım. 3 tane pişirmek zorundaydım bir daha da yapamam diye tarifi size göndermek istedim yalnız fotoların hepsini koyamadım.



Tavuk Dolması Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder