10 Temmuz 2014 Perşembe

Kabaran Revani Tarifi



 


MALZEMELER:


3 orta boyyumurta

1 su bardak şeker

1 su bardak sıvı yağ

1 su bardak yoğurt

1 su bardak irmik

1 su bardak un

1 paket kabartma tozu


Şerbeti için;


3 su bardak şeker

3 su bardak su


 


HAZIRLANMASI:


Karıştırma kabına malzemelerimizi sırası ile çırpıp evvelden ısıtılmış 175 derecelik fırında 25 dakika pişirelim. Kekimiz soğuk, şerbetimiz ılık iken üzerine şerbetimizi dökelimz. Bu tarifde revaniyi  2 ölçüden yapılmış büyük borcama. O yüzden ziyadesiyle kabarık. Üzeri de hindistan cevizi ile süsleyip servis edilebilir (kabaran revani sunumudur. Afiyet olsun …


 


revani tarifi kbrn



Kabaran Revani Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder