9 Temmuz 2014 Çarşamba

Evde Ekmek Kadayıfı Tarifi



 


MALZEMELER :


1 pk. ekmek kadayıfı

3 bardak şeker

1/2 limon suyu

2 lt. su

Kaymak

Hindistan cevizi


ekmek kadayif


HAZIRLANIŞI:


İlk olarak  3 bardak şeker ve 2 lt suyumuzla şerbetimizi hazırlıyalım Şerbetimiz kaynamaya çıktığında bir kaç damla limon suyu ilave edip kenara alıyoruz.

Kadayıfımızı bir tepsiye koyduktan sonra ocağa alarak kepçe yardımıyla şerbetimizden ufak ıfak ileve edelim.  Şerbetimiz hazırladıktan sonra kadayıfımızı kenara alıp şerbeti çekmesini bekliyelim. Bu sırada tepsiyi ara sıra hareket ettirirsek şerbeti her tarafına eşit ölçüde çekecektir. Şerbetini çektikten ve soğuduktan sonra iki kadayıf arasına kaymak koyup üzerini de hindistan cevizi ile süslüyoruz. Afiyetler olsun.



Evde Ekmek Kadayıfı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder