9 Temmuz 2014 Çarşamba

Ramazan Bayramı - Ramazan Bayramı Görselleri

 


Ramazan Bayramı Tatlısı Malzemeleri :
    şerbeti için:

5 su bardak şeker

3,5 su bardak su

yarım limonun suyu


hamuru için:

4 su bardak un

1 su bardak ılık süt

1 paket kabartma tozu

100  gr erimiş tereyağ

1 yumurta


içi için :

250 gr dövülmüş ceviz

ayrıca:3 paket buğday nişastası (toplam 500 gr)

150 gr eritilmiş kız grın tereyak


Tatlının Hazırlanması :


hamur malzemeleri ile poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yapın. bunu 15-20 dakika dinlendirin. dinlenmiş hamuru 3 eşit parçaya ayırın. her parçadan 16-18 adet cevizden küçük parçalar koparın. kopardığınız parçalara elinizle ceviz şekli verin. şekil verdiğiniz her küçük bezeyi merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açın. aralarına bolca nişasta serperek 16 veya 18 parçayı üstüste koyun. (en üsttekine nişasta serpmeyin). böylece 16′lı (veya 18′li) 3 grup elde edin.


Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın. (yuvarlak yoksa dikdörtgen tepsinin içine yuvarlak açtığınız hamuru koyabilirsiniz.) 16′lı bir grubu alıp merdane ile tepsinin genişliğinde açın. bunu tepsiye serip üstüne ceviz içinin yarısını serpin. ikinci grubu da açıp üzerine serin. kalan cevizleri de bunun üzerine serpin. son grubu da açıp en üste serin.


Tepsideki yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimleyin. üzerine – her yanına değecek biçimde- 150g kızgın tereyağı gezdirin. 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. fırından çıkartıp baklavayı soğutun. şerbet ılık baklava soğukken şerbeti tepsinin üzerine gezdirin. 4-5 saat sonra servis yapın.


 


Ramazan Bayramı Görselleri :


ramazan bayrami 2 300x225 Ramazan Bayramı Gif


ramazan bayrami krt 300x225 Ramazan Bayramı Kutlama


ramazan bayrami rsmli 300x300 Ramazan Bayramı Yeni


ramazan bayrami 300x208 Ramazan Bayramı 2014


ramazan bayrami grsl 300x195 Ramazan Bayramı Resimli


ramazan bayrami skr 300x225 Ramazan Bayramı Resimli



Ramazan Bayramı - Ramazan Bayramı Görselleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder