10 Temmuz 2014 Perşembe

Şam Tatlısı Tarifi

 


MALZEMELER:


1 Çay bardak yoğurt

1 Çay bardak sıvı yağ

1 su bardağı toz şeker

1 Çay bardaknın yarısı kadar süt

1 orta büyüklükte yumurta

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 paket irmik (500g)

Varsa yarım su bardağı tahin


Üzeri için;


ceviz,badem veya fıstık


Şerbeti için;


3 su bardak toz şeker

2.5 bardak su


 


 


HAZIRLANMASI :


Çırpma kabına şeker ve yumurtayı alıp 15 dakika çırpalım. Kabarınca yağ,yoğurt ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim. Geride kalan malzemeleri ilave edeip çırpalım. Tekrar kaşıkla karıştıralım. Yağlanmış tepsiye varsa tahini de sürüp hamuru ekleyelim koyu olan bu hamuru kaşığın sırtıyla iyice düzeltelim. Cevizi dizin.220 derecelik fırında iyice kızartalım. Pişen tatlıyı kesin. Tatlı soğurken şerbeti yapın.Soğuk tatlıya  sıcak şerbeti dökelim. 2 saat dinlendirelim. Hindistan cevizi ile süsleyip servis edelim. Afiyet Olsun…


 


sam tatlisi



Şam Tatlısı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder