2 Temmuz 2014 Çarşamba

Fırında Tavuk Tarifi



 


 


Fırında Tavuk Tarifinin Malzemeleri :


 


4 adet tavuk pirzola

3 adet patates

1 adet domates

5-6 adet sivri biber

1 yemek kaşığı salça

Tuz, karabiber, pul biber

2 diş sarımsak

Sıcak su

Kızartmak için sıvı yağ
fırında tavuk


 


Fırında Tavukun Hazırlanması


Tavuk etleri yıkanarak haşlanmaya bırakılır. Haşlanan etler fırın kabına alınır. Patatesler uzun uzun çok ince olmayacak şekilde doğranır. Kızgın yağa atılarak biraz kızartılır. Fırına da sürüleceği için tam olarak kızartmaya gerek yok. Ardından biberlerde kızgın yağa atılarak kızartılır. Kızaran patates ve biberler tavuk etlerinin kenarlarına yerleştirilir. İsterseniz patlıcan ve kabak kızartarak da ekleyebilirsiniz. Domatesin kabuğu soyularak halka şeklinde doğranır ve tavuk ile patateslerin üzerine yerleştirilir. Sarımsaklar bir kaç parçaya kesilerek içerisine ilave edilir. Sıcak su içerisinde salça eritilerek içerisine tuz ve baharatlar ilave edilir. Bu sos yemeğin üzerine gezdirilir. Kabınıza göre biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz. 180 derecede biraz suyunu çekip kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun…



Fırında Tavuk Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder