Malzemeler:
hamuru için:
1 orta boy yumurta
1 yemek kaşık yoğurt
2 yemek kaşık sirke
1 tatlı kaşık tuz
1 su bardak ılık su
Yarım kilo un
içi için:
1/4 kg. kıyma
1 kurusoğan
3/4 çay bardak su
ince kıyım maydanoz,tuz, karabiber, pulbiber
kızartmak için:
sıvı yağ
İlk olarak hamuru hazırlayalım yumurta, sirke, yoğurt, tuzu bir kaba alıyoruz. Un ile suyu ufak ufak ilave ediyoruz. Hamurumuzu iyice yoğuralım. Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra üzerine bez örterek 30 dk. dinlendirelim. Hamurumuz dinlenirken boş durmayıp içi hazırlayalım.Kıyma, rendeledigimiz soğanı, tuz, karabiber, pulbiber ve kıyılmış maydanozu da yoğuralım. Son olarak kıymayı açmak için su ilave edelim. Hamurumuzu onaltı parçaya bölüp beze şekline getirip unluyoruz. Merdane yardımı ile bezeleri servis tabağıu büyüklüğünde açıyoruz. Hamurun yarısına, elimizle harç koyup yayalım harç koymadığımız kısmı üstünü örterek yarım ay şeklinde kapatalım. Kenarları elimizle bastıralım ve geniş bir tavada börekleri arka ön çevirerek kızartalım. Afiyetler olsun!
Çiğ Börek Görselleri:
Çiğ Börek Tarifi - Çiğ Börek Görselleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder