11 Şubat 2014 Salı

Çiğ Börek Tarifi - Çiğ Börek Görselleri

Malzemeler:
hamuru için:

1 orta boy yumurta

1 yemek kaşık yoğurt

2 yemek kaşık sirke

1 tatlı kaşık tuz

1 su bardak ılık su

Yarım kilo un


içi için:

1/4 kg. kıyma

1  kurusoğan

3/4 çay bardak su

ince kıyım maydanoz,tuz, karabiber, pulbiber


kızartmak için:

sıvı yağ


İlk olarak hamuru hazırlayalım yumurta, sirke, yoğurt, tuzu bir kaba alıyoruz. Un ile  suyu ufak ufak ilave ediyoruz. Hamurumuzu iyice yoğuralım. Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra üzerine bez örterek 30 dk. dinlendirelim. Hamurumuz dinlenirken boş durmayıp içi hazırlayalım.Kıyma, rendeledigimiz soğanı, tuz, karabiber, pulbiber ve kıyılmış maydanozu da yoğuralım. Son olarak kıymayı açmak için su ilave edelim. Hamurumuzu onaltı parçaya bölüp beze şekline getirip unluyoruz. Merdane yardımı ile bezeleri servis tabağıu büyüklüğünde açıyoruz. Hamurun yarısına, elimizle harç koyup yayalım harç koymadığımız kısmı üstünü örterek yarım ay şeklinde kapatalım. Kenarları elimizle bastıralım ve geniş bir tavada börekleri arka ön çevirerek kızartalım. Afiyetler olsun!


Çiğ Börek Görselleri:


pratik cig borek 300x194 Çiğ Börek Resimli


cig borek trifi 300x225 Çiğ Börek


cig borek rsmli1 300x225 Çiğ Börek Hazırlanması


cig borek oktay usta 300x200 Kolay Çiğ Börek


cig borek grsel 300x230 Çiğ Börek Oktay Usta


cig borek yeni 273x300 Çiğ Börek Tarifi



Çiğ Börek Tarifi - Çiğ Börek Görselleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder