20 Şubat 2014 Perşembe

Kıymalı Gül Böreği

kiymali gul boregi 300x225


Malzemeler


5 adet yufka


2 soğan


1 yumurta sarısı


Tuz


Sıvı yağ (ayçiçeği veya zeytin yağı)


Karabiber, pul biber (Tercihe göre)


1 yemek kaşığı margarin


500 Gram Kıyma


Yoğurt


Hazırlanışı


Soğanları rendeleyerek çok küçük parçalar haline getirin ve bir tavada sıvı yağın içerisinde pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra üzerine kıymayı atıp soğanlarla birlikte kavurun. Kıyma pişmeye yakın istediğiniz baharatı kıymalara ilave edin. Daha sonra pişen kıymayı ocaktan alın. Kıymaları tam olarak bir tezgahta açın ve içerisine kıymaları koyarak rulo bir şekilde sarın. Sardığınız yufkaları yuvarlak bir hal alacak şekilde bükerek sarmal bir hale getirin ve margarin ile dibini yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Her yufka için aynı işlemi uygulayın. Daha sonra yoğurt ve yumurta sarısını çırparak hazırladığımız böreklere sürün ve 180 dereceye ayarladığımız fırına tepsiyi verin. Afiyet olsun!



Kıymalı Gül Böreği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder