24 Şubat 2014 Pazartesi

Kıymalı Gözleme Tarifi



kiymali gozleme tarifi 300x219


Malzemeler


5 adet yufka


500 gram yağsız kıyma


Maydanoz


Margarin


Tuz


Sıvı yağ


Baharat (tercihe göre)


Hazırlanışı


Gözleme genellikle bir çok kişinin severek yediği Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Bazı restoranlarda da satılan bu yemeğin tarifini bu yazımızda sizlerle paylaşacağız. Yapılması oldukça kolay olan bu tarifle sabahlarınız çok daha renkli hale gelecek. Öncelikle bir tavanın içerisine kıyma, maydanoz, tuz ve sıyı yağı koyun. Karışımı iyice kavurun ve kavrulduktan sonra ocaktan alın. Daha sonra yufkaları açıp malzemeleri yufkalara paylaştırın. Yufkayı kare bir şekilde katlayarak yağsız tavada tekrar pişirin. İki tarafını da piştikten sonra margarin ile yağlayın. Biraz soğuttuktan sonra ılık bir şekilde ayran ile servis edin. Kıymalı gözlemeniz hazır! Afiyet olsun!



Kıymalı Gözleme Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder