Revani Tarifinin Malzemleri:
3 orta boy yumurta
1 su bardak şeker
1 su bardak sıvı yağ
1 su bardak yoğurt
1 su bardak irmik
1 su bardak un
1 pakt kabartma tozu
Revaninin Şerbeti için;
3 su bardak şeker
3 su bardak su
Revani Tatlısını Hazırlanması:
İlk olarak yapmamız gereken malzemelerimizi sırası ile çırpıp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 25 dakika sure ile pişirmek. hazırladığımız kekimiz soğuk, şerbetimiz ise ılık iken üzerine şerbetimizi dökelim. Bu tarifdeki revaniyi ben 2 ölçüden yaptım büyük borcam tepsisine iyi kabarmasının sırrı burdadır. Üzerine hindistan cevizi ekleyerek servis edebiliriz. Görünüşü zormuş gibi görünse de yapımı oldukça basit ve masrafı azdır. Afiyetler Olsun…
Revani Görselleri:
Revani Tarifi - Revani Görselleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder