Malzemeler
1 Kilo Yufka
2 soğan
1 yumurta sarısı ve akı
Tuz
Sıvı yağ (ayçiçeği veya zeytin yağı)
4 adet haşlanmış patates
Karabiber, pul biber (Tercihe göre)
Yoğurt
Hazırlanışı
4 adet patatesi bir tencerede iyice haşlanana kadar pişirin. Başka bir tavada ise 2 adet soğanı rendeleyerek pembeleşene kadar pişirip fırından alın. Bir kabın içerisinde haşlanmış patatesleri iyice ezin ve içerisine yumurta akı, baharat, ve tuzu yerleştirin. Karışımı iyice harmanlayın. Fırın tepsisinin dibini yağlayın ve yoğurtla yumurta sarısını iyice karıştırın. Her serdiğiniz kata bu karışımı sürerek üzerine patatesli malzemelerimizi dökün. En üste yufka gelecek şekilde kat kat yufkaları sermeye ve malzemeleri dağıtmaya devam edin. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve tepsiyi fırına sürün. 20 dakika içerisinde patatesli börek hazır olacaktır. Biraz soğuttuktan sonra sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!
Patatesli Börek
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder