Profiterol Tarifi Malzemleri:
su ve un 1′er su bardağı
margarin yarım paket
yumurta 3 tane
Kreması için
2,5 su bardak süt
3 yemek kaşık un
1,5 çay bardak şeker
1 adet orta boy yumurta
1 paket vanilya
Üzeri İçin
1 paket hazır çikolata sosu veya benmari usulü eritilmiş 80 gr bitter çikolata
Profiterol Tarifin Hazırlanması:
Bir ufak tencere bulup içerisine 1 su bardağı suyu ile margarini koyarak kaynatalım. Ardından 1 su bardağı unu ekleyerek iyice karıştıralım. 2-3 dakika sure ile karışımı sürekli karıştırarak pişirelim. Ocağı söndürerek hamurumuzun soğumasını beklemek gerek. Dinlenmiş hamurdan sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor bu lezzettin sırrını açıklayalım hemen. Yumurtaları birer birer hamura kıralım ve birini iyice yedirmeden diğer yumurtayı kırmayın. Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olduk. Bu kısım biraz yorucu oluyor ama hamurun kabarması için iyice karıştırmış olmanız gerekiyor. Bu işlem bitdikden sonra 10 dk kadar bekletelim. Yağlanmış tepsiye, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak aralarında 2-3 cm boşluk bulunmasına dikkat ederek resimdeki gibi dökün. Elinizle şekillendirmeye çalışmayın.
Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırına hamuru sürün. üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyorsunuz.
Hamurlar piştikten sonra kremasını hazırlayın. Vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin. Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyasını ekleyerek karıştırın.
Profiterolün pişen hamurlarını iki eşit parçaya bölerek veya varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurup aralarında boşluk bırakarak tepsiye dizelim
Bütün profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu veya benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirelim. Afiyet olsun..
Profiterol Tarifi Görselleri:
Profiterol Tarifi – Profiterol Tarifi Görselleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder