Profiterol malzemeleri:
Hamuru için:
2 su bardak su,
75 grm tereyağı,
1 su bardak un,
3 adet orta boy yumurta,
1 çay kaşık tuz.
Kreması için:
4 su bardak süt,
6 çorba kaşık un,
2 tatlı kaşık nişasta,
2 orta boy yumurta,
3 çay bardak toz şeker,
1 pket vanilya.
Çikolatalı sosu:
2 paket çikolata,
1 kutu krema.
Hazırlnaması:
İlk olarak tatlımızın hamurunu hazırlayalım.
Bir tencerenin içine 2 su bardağı su koyun.
Ardından tere yağını da ilave edip kaynatmaya başlayalım.
Bu karışım kaynadıktan sonra 1 su bardağı un ve tuzu koyup iyice karıştıralım.
Unu ilave ettikten sonra kısık ateşte 5 dakika kadar daha kaynatalım. Daha sonra ocaktan alıp ılımasını bekleyin.
Ilıdıktan sonra kullanacağınız yumurtaları bu karışımın içine teker teker kırın ve mikser yardımı ile iyice çırpın.
Kullanacağınız fırın tepsisini önceden yağlayalım. Ardından hazırladığınız bu karışımı sıkma torbasının içine koyup tepsiye aralarında boşluk bırakarak dizelim. Önceden ısıttığımız 170 derecelik fıtrında 25 dk pişirelim. Bu arada kremamamızı hazırlayalım. İki yumurtayı ayrıştıralım. Bir tencereye 4 su bardak süt, 6 çorba kaşık un, 2 tatlı kaşık nişasta, 3 çay bardak toz şeker ve 2 adet yumurtanın sarısını katıp çırpalım.
Bu karışım kaynadıktan sonra 1 paket vanilyayı ekleyip pişirmeyebaşlayalım.
2 yumurtanın beyazını da başka bir kabın içinde iyice çırpalım.
Çırptıktan sonra ocaktanalmış olduğunuz karışımın içine ekleyelim ve karıştırın.
Sosu Hazırlayalım.
Kremayı tencereye alıp ısıtalım , ardından ocaktan indirip çikolataları içine koyup karıştıralım.
Hamurumuz piştikten sonra hazırladığınız kremayı üzerine dökelimn.
Sonrada sosu üzerine gezdirelim. Afiyetler olsun.
Profiterol Görselleri:
Profiterol Tarifi - Profiterol Görselleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder