17 Şubat 2014 Pazartesi

Kek Tarifleri Görselleri

MALZEMELER:

3 Orta yumurta

1 paket vanilya

180 gr. tereyağı

1 su bardak pudraşekeri

1 limon suyu ve rendesi

1 paket kabartmatozu

1 su bardak kuş üzümü (1 subardak suyla haşlanır)

2 su bardak” un
HAZIRLANMASI:

İlk olarak oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağ ve pudra şekeri krema kıvamına gelene dek çırpalım. Sırası ile  önce yumurtalar kırılıp iyice çırpalım, sonra diğer malzemeler de ilave edilip çırpalım. Enson haşlanıp soğumuş olan kuş üzümü de ekleyip çok az daha karıştırılıp yağlanmış kek kalıbına dökelim. Baton kalıp kullanmak daha iyi sonuç veriri. Eğer yoksa çok büyük kalıp kullanmayın, evvelden ısıtılmış 170 derecelik fırında hafif pembeleşinceye dek pişirelim. Önemli Not: sütsüz bir kek olduğundan dolayı mutlaka saklarken hava girmeyen, kekin kurumasını önleyen kaplarda saklayalım.


Kek Tarifleri Görselleri:







Kek Tarifleri Görselleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder