12 Şubat 2014 Çarşamba

Patates Yemeği

patates yemegi 300x215


Malzemeler:

4 adet küp küp kesilmiş patates

1 adet soğan

1 yemek kaşığı salça

1 yemek kaşığı margarin

1 çay bardağı sıvı yağ


Hazırlanışı:

4 adet patatesi küp şeklinde güzelce kesin. Soğanları da küp küp ama daha küçük parçalar halinde kesip, tencereye 1 çay sıvı yağı yerleştirin. Daha sonra soğanları pembeleşinceye kadar kızartıp içerisine küp şeklinde kesilmiş patatesleri atın. İkisini de bir süre yağda kavurduktan sonra iyice salçayı tencereye ekleyin ve salçanın rengi koyulaşıncaya kadar pişirin. Daha sonra 1 litre kadar suyu yemeğin içine koyarak bir süre kaynamasını bekleyin. Yemek kaynadıktan sonra tat vermesi için 1 yemek kaşığı margarini, bulyonu, çeşniyi veya baharatları ekleyin. Patateslerin piştiğinden emin oluncaya kadar yemeği pişirin. Afiyet olsun.



Patates Yemeği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder