Tiramisu Malzemeleri:
Hazır Pandispanya keki
muhallebisi için;
2.5 su bardak süt
3 yemek kaşık dolusu toz şeker
3 yemek kaşıkı dolusu un
1 orta boy yumurta
200 gr. labne peynir
Tiramisuyu ıslatmak için;
yarim su bardak sıcak su
3 in 1 nescafe
Tiramisunun üzeri için;
ve kakao
İlk olarak muhallebiyi hazırlayalım muhallebi için şeker, un, süt ve yumurta çırpılarak ocakta kaynayıncaya dek karıştırılarak pişirelim. Kaynadıktan sonra indirip ılımaya bırakılır. 15 dak. kadar bekldikten sonra labne peyniri ekleyip mikser ile pürüzsüz hale gelene dek çırpalım. Öteki tarafdan sıcak su içinde hazır kahve çözdürülerek hazırlanır ve biraz soğuması bekleyelim. Servis tabağına pandispanyakekinin bir katı yerleştirilerek kahvenin 1/2 si ile ıslatılır. Üzerine kremanın yarısı ekleyip geri kalan kahve ile üst kat da ıslatıldıktan sonra ikinci kat kapatılır. Artan krema da dökülerek pastanın üzeri ve kenarlarını güzelce kapatalım. En son olarak da pastanın üzerine süzgeç yardımı ile kakaoserpilir. Buzdolabında bir süre dinlendirildikten sonra dilimlere bölerek servise hazır hale geitiririz. Afiyet olsun…
Tiramisu Tarifi Görselleri:
Tiramisu Tarifi Görselleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder