Malzemeler
5 adet kabak
Yarım su bardağı pirinç
3 adet orta boy soğan
2 adet orta boy domates
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
4 adet kabağı içleri doldurabilecek uzunlukta kesin ve kabakların içlerini oyun. Daha sonra kabakların içini hazırlayın. Kabak dolmasının içini hazırlamak için küp şeklinde doğranmış domatesleri bir kaba alın ve içerisine yine küp olarak doğranmış soğanları ilave edin. Bunlar oldukça küçük küpler olmalıdır. Daha sonra bolca yıkadığınız pirinci, tuzu, karabiberi bu karışıma ilave edin. Daha sonra dilerseniz sıvı yağ ya da zeytin yağı dolma içine ilave ederek harcınızı iyice karıştırın. Daha sonra içlerini oyduğumuz kabakların içine hazırladığımız dolma içini yerleştirin. Daha sonra hazırladığınız dolmaların ağzını domates parçacıklarıyla kapatıp tencereye dizin.
Kabak Dolması
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder