25 Şubat 2014 Salı

Fırında Tavuk Dolma



firinda tavuk 300x174


Malzemeler


2 su bardağı pirinç


1 adet tavuk


Karabiber


Baharat


Salça


Maydanoz


1 yemek kaşığı tere yağı


Hazırlanışı


Öncelikle 2 su bardağı pirinci bir güzel yıkıyoruz. Daha sonra pirincimizi bir yemek kaşığı tere yağı ile bir tavada güzelce pişiriyoruz. İçerisine baharatlarımızı ve maydanozumuzu da ekleyerek birlikte pişmelerini sağlıyoruz. Daha sonra tavuğumuzun üst kısmını salçalıyoruz ve içini hazırladığımız pilav ile dolduruyoruz. Özellikle bu pilavda biraz karabiber oranı fazla olmalıdır. Tavuğun arka kısmını bir iple dikiyoruz ve salçalanmış tavuğu dibini yağladığımız tepsiye yerleştiriyoruz. 180 derecede tavuğumuzu 45-50 dakika kadar ya da tavuk eti olana kadar pişiriyoruz. Artan pilavlarımızı servis tabaklarının alt kısmına koyup tavuktan çıkan pilavla karıştırıyoruz. Üzerine de pişmiş tavuk etimizi koyup servis ediyoruz. Afiyet olsun!



Fırında Tavuk Dolma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder