MALZEMELER:
Pandispanyası için:
4 orta boy yumurta
1,5 su bardak un
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
yarım portakal suyu
1 su bardak toz şeker
Kreması için:
2,5 poşet çilekli damla çikolatalı kremşanti
2 su bardak süt
1 kase frambuaz
Süslemek için:
Yarım poşet sade kremşanti
kalp şeker
HAZIRLANMASI:
İlk olarak pandispanyamızı hazırlayalım. Pandispanyayı hazırlamak için bir karıştırma kabına
4 tane yumurtanın akını ekleyin. Yumurtanın sarısını atmıyoruz ayıralım kullanacağız.
Toz şekerin yarısı ile yumurta aklarını karıştıralım. Mikserle çırpalım. Öteki kapta olan yumurta sarısının üzerine kalan tozşekeri ekleyip çırpalım ve diğer karıştırma kabına ekleyelim. Üzerine 1 paket vanilya, bir paket kabartma tozu ve unu ilave edelim.Üzerine portakal suyunu da ilave edip kaşık yardımı
ile karıştıralım. Kalpli kek kabını yağlayın üzerine karışımı dökelim.
Evvelden ısıtılmış fırınımızın 180 dereceye ulaştığında pişirmeye başlayalım.
Kremasını hazırlamak için de karıştırma kabına toz çilekli damlaçikolatalı
kremşantileri bir kaba alın üzerine süt ilave edip çırpalım. Pişen kalpli pandispanyayı ortadan ikiye bölelim. Pandispanyalarımızın her katını sütle yada ben frambuazların suyunu süzerek bu meyvesuyunu ıslatmak için kullandım sizde o şekilde kullanabilirsiniz.
Üzerine kremşantiyi sürüp meyveler ile dekor yapalım.
Öteki pandispanya kekimizi üzerine koyup kapatalım.Gene kremşantiden sürün. Sade krem şantimizi kremasıkma torbasına koyup istediğiniz bir uç takıp pastanın kenarlarına sıkalım.
Üzerlerine renklişekerlemeler ile süsleyip servis edin. Sevgilimiz hediyesi hazır. Afiyet olsun.
Sevgililer Günü Pastası Görselleri:
Sevgililer Günü Pastası Tarifi - Sevgililer Günü Pastası Görselleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder