2 yemek kaşık margarin
2 orta boy yumurta
2 su bardak bulgur (kısırlık)
2 kuru soğan
2 çay kaşık pul biber
1 dirhem maydanoz
1 tatlı kaşık tuz ve karabiber
1 tane marul
1 limonun suyu
4 yemek kaşık sıvıyağ
1,5 yemek kaşık biber salçası
Kısırın Hazırlanması:
İlk olarak bulgurumuzu ıslayalım ve bunun için, kapaklı bir kap alıp içierisine koyduğumuz bulguru ıslatacak kadar sıcak su koyup, kapağını kapatalım. Küpl şeklinde doğradığımız soğanları, tavada margarini kızdırp ve soğanları atıp kavuralım. kavuruduğumuz soğanlara yumurtaları da ekleyip, karıştırarak pişirmeye devam edelim. Tuz ve baharatları ekleyip, yumuşayan bulgurun içerisine koyalım ve yoğuralım. Salçayı da ilave edip, yoğurmaya sürdürelim. İnce kıyılmış maydanozları da ekleyip yoğurmayı sürdürelim. Üzerine de limon suyu ile sıvı yağ döküp, marul da yanına koyup servise hazırdır. Afiyetler olsun.
Kısır Görselleri:
Kısır Tarifi - Kısır Görselleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder