18 Şubat 2014 Salı

Yaprak Sarması

yaprak sarmasi tarifi 300x225


Malzemeler


Yarım kilo üzüm yaprağı


Nane


Zeytin yağı


Karabiber


1 su bardağı pirinç


3  dal maydanoz


1 soğan


Pul biber


Hazırlanışı


Sarmanın iç malzemesini hazırlamak için öncelikle pirinçleri iyice yıkayın. Daha sonra maydanozları da ince ince kıyın. İç için kullanamacağımız malzemelerin hepsini bir kabın içerisine koyun: nane, karabiber, pirinç, maydanoz ve ince kıyılmış veya rendelenmiş soğan. Daha sonra bu malzemelerimizin üzerine zeytin yağı ekleyin. Aynı zamanda yapraklarının tuz oranına göre dilerseniz tuz ekleyebilir ya da eklemeyebilirsiniz. Aynı zamanda dolma içine çeşni eklerseniz oldukça güzel bir sonuç elde edebilirsiniz. Yaprakları iyice yıkayın ve daha sonra iç malzemelerini yapraklarını içine koymak suretiyle suretiyle sarın. Sardığınız dolmaları tencerenin içerisine yerleştirerek, üzerine limon parçaları koyun. Sarmaların boyutunda su ilave edin ve sarmalar pişene kadar, su ilavesi yapın. Afiyet Olsun.



Yaprak Sarması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder