28 Şubat 2014 Cuma

Gendime Çorbası Tarifi



gendime corbasi 300x228


Malzemeler


3 çay bardağı Buğday


2 Su bardağı  2 Tavuk Bulyonla karıştırılmış su


Tuz


4 Su bardağı Su


2 Yemek kaşığı Un


1 Su bardağı Kuru Fasulye


3 çay bardağı bardağı Yoğurt


1 yemek kaşığı margarin


Pul Biber – Kara biber


Nane


1 Su bardağı Nohut


Hazırlanışı


Bakliyatları önceden suda bekleterek gazlarını alın ve yumuşamasını sağlayın. Böylece yemeğiniz çok daha kolay pişecektir. Nohut, kuru fasulye ve buğday yumuşayınca sularını süzün ve  haşlayın. Malzemelerimiz haşlandıktan sonra iyice yumuşamışsa bir tencerenin içerisinde 2 tavuk su bulyonunu 2 bardak suyun içerisinde çözerek kaynatmaya başlayın ve daha sonra malzemeleri içerisine atın. Biraz kaynamaya başlayınca ise içerisine 4 bardak suyu ilave edin. Yoğurt ile unu çırpıp karıştırarak çorbamızın içine ekleyin. Tuz, nane, pul biber ve kara biber ekleyip nohutlar olana kadar çorbayı pişirin.



Gendime Çorbası Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder