6 Şubat 2014 Perşembe

Çiğ Börek Tarifi - Çiğ Börek Tarifi Görselleri

MALZEMELER:
Hamuru için:

1 orta boy yumurta

1 çorba kaşık yoğurt

1 tatlı kaşıktuz

1 su bardak su

2 çorba kaşık sirke

500 grm un
Kızartmak için:

Sıvı yağ
İç için:

250-300 grm yağsız kıyma

1 ad. kurusoğan

3/4 çay bardağı su

İnce doğranmış maydanoz (isteğe göre)

Tuz, Karabiber ve isterseniz de Pul biber.


HAZIRLANMASI:


İlk olarak Hamurumuzu hazırlayalım ve bunu için yumurta ,sirke,yoğurt,tuzu yoğurma kabına döküp un ile suyu biraz biraz ekleyerek hamurunuzu elde edelim.Yoğurma işlemi bittikten sonra,üzerin bez örterek 30 dakika sure ile  dinlendirin.


Hamur dinleniriken boş durmayalım iç hazırlayalım,kıymayı,rendelenmiş soğan,tuz, karabiber ve isteğe  göre pulbiber ve doğranmış maydanozuda bir kaba koyup yoğurmaya bbaşlayalım,son olarakda kıymayı açmak için suyu ekleyelim.


Hamurumuzu,16 eşit bezeye ayıralım ve yapışmaması için unlayalım. Her bezeyi kahvaltıtabağı büyüklüğünde merdane yardımı ile açalım, yarısına içi elimizile yayalım.Boş olna kısmı dolunun üstüne gelecek şekilde kapatarak yarım ay şekline getirelim. Böreğin üstünden hafif bastırark kenarlarından yapışmasını sağlayalım.


Kızartmak işlemi için ise, tavamıza sıvıyağı ekleyerek börekleri her iki tarafını çevirerek kızartalım. Afiyet olsun…


Çiğ Börek Tarifi Görselleri:







Çiğ Börek Tarifi - Çiğ Börek Tarifi Görselleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder