Malzemeler
1 Kilo Yufka
500 gram peynir
200 gram kaşar
1 yumurta sarısı ve akı
Yoğurt
Yarım demet maydanoz
Hazırlanışı
Kaşar peynirini iyice rendeleyip bir kaseye alın. Yarım kilo peyniri üzerine ilave ederek peyniri üzerine ilave ederek peyniri kaşarlarla beraber ezin. Daha sonra üzerine yumurta akı ve ince kıyılmış maydanozları ekleyin. Malzemelerin iyice karışmasını sağlayın. Daha sonra bir kasenin içerisinde yoğurt ve yumurta sarısını iyice çırpın. Dibi yağlanmış tepsimizin tabanına 1 adet yufka koyduktan sonra önce yoğurtlu malzemeden yufkaya sürün. Daha sonra da malzemeleri yufkanın üzerine eşit olarak serpiştirin. Bu işlemi son yufka yüzeye gelene kadar devam edin. Son yufkanın yüzeyine de yoğurtlu yumurtalı karışımı sürdükten sonra 180 dereceye ayarlanmış fırınımıza tepsiyi verin. 20 dakika sonra böreğiniz hazır afiyet olsun.
Peynirli Börek
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder