MALZEMELER:
3 orta boy yumurta
150 gram margarin
1 su bardak şeker
1 su bardak süt
2 su bardak un
1 yemek kaşık nescafe
2 yemek kaşık kakao
1 vanilya ve kabartmatozu
Ara kreması için;
1 lt süt
6 yemek kaşık un
8 yemek kaşık şeker
1 pkt vanilya
kekin üzerini ıslamak
için kakaolu ılık süt
şeker hamuru için
450 graam marshmallow
ufak doğranmış
4 yemek kasik su
900 garm pudra seker
bir tutam tuz
HAZIRLNAMASI:
İlk olarak mikrodalgamızda Marshmallowları erittikten sonra su ve tuz ekleyerek başlıyoruz.
şekerimizin yarısını karıştırıp, geri kalanı ise azar azar karıştırarak hamurumuzu yoğuralım. Tüm kek malzemelerini çırpalım. 170 derecede pişirelim. Bu arada boş durmayalım muhallebimizi hazırlayalım.
kısık ateşte ağır ağır pişirelim. Muhallebimiz hazırlanınca mikserimiz ile hızlı devirde çırpalım.
Pişen ve soğuyan kekimizi ortadan ikiye bölelim, ara kremamız soğumadan kekimizin ortasına koyar diğer parça ile üstüne kapatalım. enüstünede ılık kakaolu sütümüzden gezdirelim.
On olarak ise evvelden hazırladığımız şeker hamurumuzu arzu ettiğiz şekilde pastamızı kaplarız.
Sevgililer Günü Pastası Görselleri:
Sevgililer Günü Pastası - Sevgililer Günü Pastası Görselleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder