26 Şubat 2014 Çarşamba

Portakallı Ördek Tarifi



portakalli ordek


Malzemeler


1 adet portakalın kabukları


2 adet dilimlenmiş portakal


1 litre portakal suyu


1 tane Ördek


1 yemek kaşığı tereyağı


Baharatlar ve tuz


Hazırlanışı


Öncelikle aldığımız ördeğin etini ve içini iyice yıkayıp temizliyoruz.  Temizledikten sonra ise her yerini tuzluyoruz. İçerisine dilediğimiz baharatları ve portakal kabuklarını koyuyoruz. Birkaç portakal dilimini de ördeğin içerisine yerleştiriyoruz. Ördeğin açık olan arka kısmını isteğe bağlı olarak dikerek ya da başka bir yöntemle kapatıyoruz. Tepsinin dibini yağlayın ve  0,5 litre portakal suyu yerleştirin. Dibi yağlanmış olan tepsimize ördeği yerleştirip fırına veriyoruz. Yaklaşık 180 derecede ayarlanan fırınımızda ördek etini pişiriyoruz. Et pişince çeşitli bitkiler ve baharatlarla süsleyerek servisini yapıyoruz. Afiyet olsun!



Portakallı Ördek Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder