30 Haziran 2014 Pazartesi

Adana Mantısı



 


Adana Mantısının Malzemeleri:
Hamuru İçin


3 su bardağı un

Tuz

Su

1 yumurta (arzuya bağlı)


İç Malzemesi


250 gram kadar normal yağlı kıyma

1 çay kaşığı nane

1/2 çay kaşığı karabiber

1 şeker kaşığı biber salçası

1 tane orta boy soğan (minik minik doğrayalım)

Tuz


Sosu İçin


1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağı

2-3 diş sarımsak (dövülmüş olmalı)

Kırmızı pul biber

Nane


 


Mantının Hazırlanması:

Tavada kısık ateşte yağı yakmadan eritelim.Sarımsağı ekleyip soteleyelim. Ocağın

altını kapatıp pul biber ekleyelim ve karıştıralım.

Hamur için hazırladığınız malzemeyi başka kaba koyalım ve uygun kıvama gelene kadar yoralım ve 20 dakika bekleyelim.

Hamurumuzu 1 – 2 milim inceliğinde açtıktan sonra istediğimiz ölçülerde 2 ya da 3 cm büyüklüğünde karelere bölelim.

İçi için hazırladığınız malzemeyi bir kaba koyup karıştıralım.

Hazırladığınız hamur karelerine yeterli miktar iç malzeme koyup kapatalım.

Temiz bir tencerede su, tuz ve zeytin yağını kaynatalım.

Kaynayan suya hazırladığınız mantıları atalım. 8-10 dakika pişirdikten sonra süzgeçle alıp servis tabaklarına koyalım. Adana Mantımız Servise Hazır.. AFİYET OLSUN…


 


adana mantisi



Adana Mantısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder