5 Haziran 2014 Perşembe

Elmalı Kurabiye Tarifleri - Elmalı Kurabiye Tarifleri Görselleri

MALZEMELER:


 


250 g margarin (oda sıcaklığında)

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 adet yumurta

1 çorba kaşığı yoğurt

3 çorba kaşığı pudra şekeri (isteğe göre çoğaltılabilir)

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığında hamur olacak)


İçi için


4 adet elma

4 çorba kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tarçın

Yarım su bardağı kadar çekilmiş ceviz


HAZIRLANMASI:


Öncelikle elmalar rendenin ince tarafı ile rendelenir. Üzerine şeker eklenir ve ocakta suyu iyice çekene kadar pişirilir. (suyunun çekmesi çok önemli yoksa hamurun yapısını bozar) piştikten sonra ceviz ve tarçın eklenir, 1 dk. kadar daha ateşte tutulur ve soğumaya bırakılır.

Hamuru için; un ve kabartma tozu hariç malzemeler bir kapta iyice karıştırılır.


Un ve kabartma tozu birlikte elenir ve malzemeye yavaş yavaş eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamurdan orta büyüklükte bezeler yapılır ve tezgahın üzerinde oklava ile çok ince olmayacak şekilde açılır. Geniş ağızlı bir çay bardağı ile yuvarlaklar çıkarılır üzerine bir çay kaşığı kadar harçtan konularak yarım ay şeklinde kapatılır. Hamur bitene kadar işleme devam edilir.  170 derecede üzerileri kızarana kadar pişirilir. (beyaz severseniz daha az pişirebilirsiniz ama unutmayın kurabiyeniz o zaman daha yumuşak olacaktır). Fırından çıktıktan sonra isteğe göre pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun.


Elmalı Kurabiye Tarifleri Görselleri:


elmalı kurabiye tarifleri grsl 300x224 Oktay Usta Elmalı Kurabiye Tarifleri


elmalı kurabiye tarifi 300x225 Elmalı Kurabiye Tarifi


elmalı kurabiye tarifleri oktay usta 300x281 Elmalı Kurabiye Tarifleri


elmalı kurabiye tarifleri gzl 300x224 Elmalı Kurabiye Tarifleri Hazırlanması


elmalı kurabiye tarifleri prtk 300x246 Elmalı Kurabiye Tarifleri Görselleri


elmali kurabiyeler 300x224 Elmalı Kurabiye Tarifleri Resimli



Elmalı Kurabiye Tarifleri - Elmalı Kurabiye Tarifleri Görselleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder