MALZEMELER:
2 su bardağı şeker
1-3/4 su bardağı un
3/4 su bardağı kakao
½ tatlı kaşığı kabartma tozu
1-½ tatlı kaşığı bikarbonat (baking soda)
1 çay kaşığı tuz
2 yumurta
1 su bardağı süt
½ su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı vanilya
1 su bardağı kaynar su
‘Perfectly Chocolate’ kreması:
½ su bardağı tereyağ veya margarin
2/3 su bardağı kakao
3 su bardağı pudra şekeri
1/3 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı vanilya
Yapılışı:
1. Fırınız 180C ısıtın. 23cm’lik yuvarlak kek kalıbını yağlayın ve unlayın.
2. Şeker, un, kakao, kabartma tozu, bikarbonat ve tuzu bir kapta karıştırın. Yumurta, süt, yağ ve vanilyayı da ekledikten sonra 2 dakika kadar orta hızda mikserle çırpın. Kaynar suyla karıştırın (Karışım hafif olur). Karışımı hazırladığınız kalıba boşaltın.
3. 30-35 dakika veya batırdığınız kürdan kuru çıkana kadar pişirin.
10dk. kadar soğutun ve kalıptan çıkardıktan sonra tel rafın üstünde iyice soğuyana kadar bekletin. Çikolata kreması ile kaplayın.
krema nın hazırlanışı:
1. Tereyağını eritin, kakao ile karıştırın. Pudra şekerini ve sütü ekleyin, düzgün karışım olana kadar çırpın. Gerekirse biraz süt ekleyin, en son da vanilayı karıştırın
Doğum Günü Pastası Görselleri:
Doğum Günü Pastası - Doğum Günü Pastası Görselleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder