17 Haziran 2014 Salı

Çilek Reçeli Malzemeleri & Tarifi



cilek receli 300x196


Çilek Reçeli'nin Malzemeleri


• 8 su bardak toz şeker

• 6 su bardağı su

• 1 kilo çilek

• 1 yemek kaşı limon suyu

• Şişedeki limon sularından olursa reçel uzun sure beklediğinde şekerlenmiyor.


Çilek Reçeli'nin Hazırlanışı


> İlk olarak temceremize su ve şeker koyarak karıştırıp kaynatalım. Kaynayan şerbete limon suyu eklenir kaynatılmaya devam edilir. Şerbet kaynayıp ta koyu bir kıvam olunca çilekler eklenir ve yarım saat daha kaynatılır. Reçel kıvamını alınca altı kapatılır soğuyana kadar ocak üstünde bekletilir.


Kesinlikle başka bir kaba almayın kıvamı istediğiniz gibi olmaz. İyice soğuyunca kavanozlara doldura bilirsiniz. Şerbet veya reçel kaynattığınızda eğer ki limon sıktıktan sonra şerbetinize su veya şeker eklerseniz kaynayınca tekrar birkaç damla limonsuyu eklemeyi unutmayın yoksa şerbet veya reçeliniz bir veya iki gün içinde şekerlenmeye başlaya bilir. Afiyet olsun.



Çilek Reçeli Malzemeleri & Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder