MALZEMELER:
5-6 ad. etimek
Şerbeti için;
3/4 su bardağı şeker ( yarım su bardağından biraz fazla)
1 su bardağı su
Muhallebisi için;
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Üzeri için;
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
Ceviz
HAZIRLANMASI:
İlk olarak küçük bir tencerede 1 su bardağı su ile 3/4 su bardağı şekeri karıştırarak şerbeti hazırlayın. Dilerseniz şekeri karamelize ederek de kullanabilirsiniz. Bunun için önce şekeri tencerede kavurup daha sonra sıcak suyu üzerine eklemelisiniz.
Diğer yandan etimekleri kırarak kullanacağınız kupların tabanına yerleştirin, kuplarınıza göre etimek miktarını ayarlayabilirsiniz (Ben 5 kup elde ettim, her birinin tabanı için birer etimek kullandım). Şerbet hazır olunca etimeklerin üzerine her yerlerine gelecek şekilde dökün. Etimekler ıslanırken vanilya hariç tüm muhallebi malzemelerini devamlı karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında vanilyayı da ilave ederek 2-3 dk daha karıştırıp ocağı kapatın.
Pişen muhallebiyi kuplara paylaştırın ve soğumaya bırakın. Bu arada krem şantiyi sütle çırparak hazırlayın. Soğuyan tatlının üzerine krem şantiyi de ekleyin. Eğer muhallebinin soğumasını beklemezseniz krem şanti eriyecektir, o nedenle soğumadan krem şantiyi eklememelisiniz. Son olarak cevizle süsleyerek servis edin. Dilerseniz antep fıstığı vb. kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kupta Etimek Tatlısı Görselleri:
Kupta Etimek Tatlısı - Kupta Etimek Tatlısı Görselleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder