6 Haziran 2014 Cuma

İrmik Helvası Tarifi - İrmik Helvası Tarifi Görselleri

MALZEMELER:


 

1.5 su bardağı irmik

100 gram tereyağ

1 su bardağı s üt

1 su bardağı su

1 su bardağı

2 çorba kaşığı toz şeker

1 avuç dolmalık fıstık

1 paket vanilya


HAZIRLANMASI:


İrmiği, yağı ve fıstıkları tencereye koyun. En kısık ateşte, yaklaşık 45-50 dakika boyunca kavurun. Hem fıstıkların, hem de irmiklerin rengi d ön ünceye kadar kavurmanız gerekiyor. Zaten irmik helvası yapmanın tek zor tarafı da burası.

Başka bir kaba, 1 su bardağı şekeri ve vanilyayı, soğuk s üt ve soğuk su karışımına ekleyip, eriyinceye kadar karıştırın. İrmiğin kavrulması bitince, bu karışımı irmiğin üzerine d ök ün. Tekrar kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin.

Pofur pofur olunca, kapağını kapatın ve suyunu iyice çekmesi için biraz ocak üzerinde bırakın.

Suyunu çekince altını kapatın ve 2 çorba kaşığı toz şekeri üzerine serpin, karıştırın. Bir süre dinlendirdikten sonra, üzerini tarçınla süsleyip ikram edebilirsiniz.


İrmik Helvası Tarifi Görselleri:


irmik helvasi tarifi fistikli 300x225 İrmik Helvası Tarifi resimli


irmik helvasi tarifi oktay usta 300x200 İrmik Helvası Tarifi Oktay Usta


irmik helvasi tarifi cevizli 300x225 İrmik Helvası Tarifi grsl


irmik helvasi tarifi resimli 300x202 İrmik Helvası Tarifleri


irmik helvasi tarifi portakalagaci 300x189 İrmik Helvası Tarifi Pratik


 


irmik helvasi tarifi 300x200 İrmik Helvası Tarifi


 



İrmik Helvası Tarifi - İrmik Helvası Tarifi Görselleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder