MALZEMELER:
1.5 su bardağı irmik
100 gram tereyağ
1 su bardağı s üt
1 su bardağı su
1 su bardağı
2 çorba kaşığı toz şeker
1 avuç dolmalık fıstık
1 paket vanilya
HAZIRLANMASI:
İrmiği, yağı ve fıstıkları tencereye koyun. En kısık ateşte, yaklaşık 45-50 dakika boyunca kavurun. Hem fıstıkların, hem de irmiklerin rengi d ön ünceye kadar kavurmanız gerekiyor. Zaten irmik helvası yapmanın tek zor tarafı da burası.
Başka bir kaba, 1 su bardağı şekeri ve vanilyayı, soğuk s üt ve soğuk su karışımına ekleyip, eriyinceye kadar karıştırın. İrmiğin kavrulması bitince, bu karışımı irmiğin üzerine d ök ün. Tekrar kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin.
Pofur pofur olunca, kapağını kapatın ve suyunu iyice çekmesi için biraz ocak üzerinde bırakın.
Suyunu çekince altını kapatın ve 2 çorba kaşığı toz şekeri üzerine serpin, karıştırın. Bir süre dinlendirdikten sonra, üzerini tarçınla süsleyip ikram edebilirsiniz.
İrmik Helvası Tarifi Görselleri:
İrmik Helvası Tarifi - İrmik Helvası Tarifi Görselleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder