Cevizli Lokma Tatlısı Tarifinin Malzemeleri
1 tatlı kaşık kuru maya
2 su bardak su
1 tatlı kaşık toz şeker
1 çay kaşık tuz
1 su bardak dövülmüş ceviz
Yaklasık 3 su bardak un
Cevizli Lokmanın Şerbeti için:
2 su bardak su
2 su bardak toz şeker
5-6 damla lımon suyu
Cevizli Lokma Tatlısının Hazırlanması:
İlk önce şerbeti hazırlayalım ki soğumaya bıracağız çünkü. Su ve şekeri kaynatıp indirmeye yakın limon suyunu ekleyip kaynatalım. Biraz koyu kıvamlı şerbet olana kadar kaynatalım ve sonra soğumaya bırakalım.
Yoğurma kabımızın içerisine su, maya, şeker, tuzu alıp az az un katarak yumuşak bir hamur elde edene dek yoğuralım. 30 dakika mayalandıralım. Ardından dövülmüş cevizi ilave edip yoğurmayı sürdürelim. 30 dakika daha mayalandırın. Tencerenin içerisine 2-3 parmak geçecek kadar sıvı yağ koyalım. İyice kızan yağın içerisine lokma hamurlarını ilave edin. Hamuru elinize alın yumruk yapıp sıkın ve tatlı kaşık ile hamuru alıp tavaya bırakın. Kevgirle devamlı karıştırarak kızartın. Daha sonra soğuk şerbetle buluşturun. Afiyetler olsun.
Cevizli Lokma Tatlısı Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder