24 Haziran 2014 Salı

Cevizli Lokma Tatlısı Tarifi



 


 


Cevizli Lokma Tatlısı Tarifinin Malzemeleri

1 tatlı kaşık kuru maya

2 su bardak su

1 tatlı kaşık toz şeker

1 çay kaşık tuz

1 su bardak dövülmüş ceviz

Yaklasık 3 su bardak un


Cevizli Lokmanın Şerbeti için:


2 su bardak su

2 su bardak toz şeker

5-6 damla lımon suyu


 


Cevizli Lokma Tatlısının Hazırlanması:


İlk önce şerbeti hazırlayalım ki soğumaya bıracağız çünkü. Su ve şekeri kaynatıp indirmeye yakın limon suyunu ekleyip kaynatalım. Biraz koyu kıvamlı şerbet olana kadar kaynatalım ve sonra soğumaya bırakalım.

Yoğurma kabımızın içerisine su, maya, şeker, tuzu alıp az az un katarak  yumuşak bir hamur elde edene dek yoğuralım. 30 dakika mayalandıralım. Ardından dövülmüş cevizi ilave edip yoğurmayı sürdürelim. 30 dakika daha mayalandırın. Tencerenin içerisine 2-3 parmak geçecek kadar sıvı yağ koyalım. İyice kızan yağın içerisine lokma hamurlarını ilave edin. Hamuru elinize alın yumruk yapıp sıkın ve tatlı kaşık ile hamuru alıp tavaya bırakın. Kevgirle devamlı karıştırarak kızartın. Daha sonra soğuk şerbetle buluşturun. Afiyetler olsun.


 


cevizli lokma Cevizli Lokma Tatlısı Tarifi


 



Cevizli Lokma Tatlısı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder