11 Haziran 2014 Çarşamba

Yağda Alabalık Tarifi



 


 


 
MALZEMELER:


• Orta boy alabalık

• kızartmak için tereyağı

• 1 yemek kaşığı mısır unu

• ½ tatlı kaşığı tuz


HAZIRLANMASI.:


• Balıkların sırtındaki sert ve barlı yüzeyi temizlemek için bıçakla kazalım. Başını bıçak ile kestikten sonra kılçığı bir tarafta kalacak şekilde ortasından kelebek şeklinde açıyoruz. Ama birbirinden ayırmıyoruz. Güzelce yıkadıktan sonra önce tuzlayıp sonra her iki tarafını mısır ununa bulayarak tereyağında kızartıyoruz.

• Alabalık biraz tatsız bir balık olduğu için tereyağı ona çok güzel bir lezzet veriyor. Afiyet olsun…


Yağda Alabalık Tarifi Görselleri:







Yağda Alabalık Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder