4 Haziran 2014 Çarşamba

Alman Pastası Tarifi - Alman Pastası Tarifi Görselleri



MALZEMELER:


 

Keki için;


2 adet yumurta

1,5 çay bardağı şeker

1 çay bardağı süt

3 çay bardağı un

1 çay bardağı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu


Kreması için;


500 ml süt

3 yemek kaşığı un

1 çay bardağı şeker

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı tereyağı

1 paket vanilya


HAZIRLAMASI:


İlk olarak keki hazırlamalıyız. Bu nedenle derince bir kapta 2 adet yumurta ile 1,5 çay bardağı şekeri beyazlaşana kadar çırpın. Daha sonra kalan malzemeleri yani süt, un, sıvı yağ, kabartma tozunu ekleyerek kekin hamurunu oluşturun. Hamuru yağlamış olduğunuz tepsiye dökün. Keki 160 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.

 


Kek piştikten sonra fırından çıkararak soğumaya bırakın ve bu arada kremasını hazırlayın.


Krema için yukarıda belirtilen malzemeleri bir tencereye ekleyerek koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Krema hazır olduğunda kekinizi ortadan ikiye bölün, Keklerin arasına tüm kremayı dökün ve eşit olarak yayın. Kekin üst kısmını kapatın ve en üstüne pudra şekeri serpin. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun..


Alman Pastası Tarifi Görselleri:


pratik alman pastası tarifi 300x168 Alman Pastası Tarifi Hazırlanması


alman pastası tarifi prtk 300x224 Alman Pastası Tarifi Kolay


alman pastası tarifleri 300x225 Alman Pastası Tarifi Resimli


alman pastası tarifi oktay usta 300x266 Alman Pastası Tarifleri


alman pastası tarifi grsl 300x225 Oktay Usta Alman Pastası Tarifi


alman pastası tarifi 300x225 Alman Pastası Tarifi



Alman Pastası Tarifi - Alman Pastası Tarifi Görselleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder