16 Haziran 2014 Pazartesi

Patatesli ve Kaşarlı Börek Tarifleri



patatesli ve kasarli borek 300x258


 


Patatesli ve Kaşarlı Börek'in Malzemeleri


• 3 tane yufka

• 2 yumurta

• 1 su bardağı süt

• 1 su bardağı soda (mineral wasser)

• Yarim su bardağı sıvı yağ

• 3 yemek kaşığı yoğurt

• 1 çay kaşığı tuz


Patatesli ve Kaşarlı Börek'in İç malzemesi:


• 4 tane rendelenmiş patates (çiğ)

• Biraz rende kaşar peyniri

• Biraz doğranmış dereotu

• Birer çay kaşığı tuz ve pulbiber


Patatesli ve Kaşarlı Börek'in Hazırlanışı


İlk olarak sıvı malzemeleri iyice çırpıp kenara alalım sonra rende patates, kaşar, tuz ve pulbiberi bir kapta karıştırıp hazırlayalım. Yufkanın birini tezgaha serelim üzerine sıvı karışımında kaşık yardımıyla sürüp iç malzemeyi yayalım gevşek rulo yapıp fırın kağıdı serilmiş tepsiye üçe bölerek yerleştirelim. Diğer yufkalara aynı işlemi yapalım, artan sıvı malzemeyi her tarafına sürelim üzerine susam serpip iki saat dinlendirelim. Sosun hepsini çekmesi için 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim. Ilıyınca dilimleyip servis edelim.



Patatesli ve Kaşarlı Börek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder