MALZEMELER:
•5-6 adet kabak
•500 gram dana eti (Minik doğranmış şekilde)
•2 küçük kuru soğan
•1 tatlı kaşık salça (ben biber salçası kullanıyorum)
•1 çay bardak yoğurt
•2 diş sarımsak
•Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
HAZIRLANMASI:
•Kabaklar rendelenir.
•Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı alınır.
•Rendelenmiş kabaklar ve tuz eklenerek kavrulur.
•Minik doğranmış etler ısıtılmış tavaya alınır.
•Kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
•2 yemek kaşığı zeytinyağı eklenir.
•Soğanlar yarım ay şeklinde doğranıp etlerin üzerine eklenip kavrulur.
•Soğanlar kavrulunca salça, tuz, karabiber, kırmızı toz biber eklenip karıştırılır.
•1 çay bardağı sıcak su eklenip suyu çekinceye kadar pişirilir.
•Kavrulan kabaklara yoğurt ve dövülmüş sarımsak eklenip karıştırılır.
•Servis edilirken yoğurtlu kabak tabağa alınıp üstüne kavurduğumuz etler konulur.
Kuşabaşılı Kabak Nazik Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder