17 Haziran 2014 Salı

Kıymalı Patlıcan Kebabı



kiymali patlican


 


Kebap'ın Malzemeleri


•5 orta boy patlıcan

•1 orta boy soğan

•500g az yağlı kıyma

•100 grama yakın bayat ekmek içi süt ile ıslatılmış

•1 adet yumurta

•2-4 diş sarımsak

•yarım demet maydanoz

•karabiber, kekik, tuz


Kebap'ın Hazırlanışı


İlk olarak patlıcanları fırında yada ateş üzerinde közlüyoruz. Kıymayı diğer ince kıyılmış malzemeler ile birleştiriyoruz ve iyice yoğuruyoruz. 5 eşit parçaya ayırıyoruz. Streç film parçası üzerine kıymayı yaydırıyoruz. Patlıcanları sapı üzerinde kalacak şekilde kabuklarını soyuyoruz ve kıymanın üzerine koyup streç fılım yardımı ile patlıcanları kaplıyoruz.

Tepsiye dizip üzerlerinde birer kaşık sıvı yağ gezdirerek 180-200 derece ısıtılmış fırına koyuyoruz. 30-40 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun!



Kıymalı Patlıcan Kebabı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder