Yoğurtlu Kabak Ezmesinin Malzemeleri:
500 gr. dolmalık kabak
3 su bardak yoğurt (ekşi olmamalı )
1 diş sarımsak
1/2 limon suyu
Kekik ve Nane.
Yoğurtlu Kabağın Hazırlanması:
İlk olarak kabaklarımızın kabuklarını soyuyoruz ve doğramadan tenceremize koyuyoruz üzerine 2 su bardağı suyumuzu ekleyip yarım limondan elde ettiğimiz limon suyumuzuda ekleyip 20 25 dakika pişiriyoruz.Pişen kabaklarımızı tenceremizden alıp düz bir zeminde çatal yardımıyla iyice eziyoruz. Kekik ve sarımsağımızıda ezip ekliyoruz.Daha sonra yoğurdumuza tuz ekleyip çırptıktan sonra kabaklarımızın üzerine döküp ve iyice karıştırıyoruz ardından servis tabağımıza alıp üzerini naneyle süslüyoruz ve buzdolabında 1 saat bekletiyoruz. Yoğurtlu Kabak Ezmemiz Servise Hazır… AFİYET OLSUN
Yoğurtlu Kabak Ezmesi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder