Palamut'un Malzemeleri
2 adet palamut balığı
4 adet patates
2 adet soğan
Kekik
tuz
Karabiber
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Palamut'un Hazırlanışı
Palamutlar temizlenip dilimlenir.patatesler ve soğanlar soyulup iri halka şeklinde doğranır.
Derin bir kapta palamutlar, patatesler ve soğanlar karıştırılır. Sıvı yağ, kekik, karabiber ve tuz ile harmanlanır. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye önce patates ve soğanlar üzerine de palamutlar dizilip 200 derece ısınmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Palamutların bir tarafı az kızarınca çatal yardımıyla diğer tarafı çevrilir (çok çabuk pişer dikkat edin). Sıcak servis edilir. Afiyet olsun…
Fırında Palamut Yapalım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder