17 Haziran 2014 Salı

Fırında Palamut Yapalım



firin palamut 300x199


 


Palamut'un Malzemeleri


2 adet palamut balığı

4 adet patates

2 adet soğan

Kekik

tuz

Karabiber

4 yemek kaşığı sıvı yağ


Palamut'un Hazırlanışı


Palamutlar temizlenip dilimlenir.patatesler ve soğanlar soyulup iri halka şeklinde doğranır.


 


Derin bir kapta palamutlar, patatesler ve soğanlar karıştırılır. Sıvı yağ, kekik, karabiber ve tuz ile harmanlanır. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye önce patates ve soğanlar üzerine de palamutlar dizilip 200 derece ısınmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Palamutların bir tarafı az kızarınca çatal yardımıyla diğer tarafı çevrilir (çok çabuk pişer dikkat edin). Sıcak servis edilir. Afiyet olsun…



Fırında Palamut Yapalım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder