MALZEMELER :
125 gr. tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
3 kaşık su
1 yumurta (sarısı içine)
2 tatlı kaşığı sirke
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
Aldığı kadar un
Susam
Tuz
HAZIRLANIŞ ŞEKLİ :
Oda sıcaklığında yumuşayan margarini bir kaba alıp, tüm malzemeleri ekleyelim. Yalnız yumurtanın akını ayıralım.Aldığı kadar un ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim. Daha sonra küçük küçük simit şeklinde, ya da iki parmak kalınlığında rulo yaparak bıçakla yine iki parmak kalınlığında keselim. Hazırladığımız simitleri önce yumurta akına daha sonra susama batırıp fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirelim. Afiyet Olsun.
Kandil Simidi Tarifi Görselleri:
Kandil Simidi Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder