4 Haziran 2014 Çarşamba

Kandil Simidi Tarifi



MALZEMELER :


125 gr. tereyağı

Yarım çay bardağı sıvıyağ

3 kaşık su

1 yumurta (sarısı içine)

2 tatlı kaşığı sirke

2 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı mahlep

Aldığı kadar un

Susam

Tuz


 


HAZIRLANIŞ ŞEKLİ :

Oda sıcaklığında yumuşayan margarini bir kaba alıp, tüm malzemeleri ekleyelim. Yalnız yumurtanın akını ayıralım.Aldığı kadar un ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim. Daha sonra küçük küçük simit şeklinde, ya da iki parmak kalınlığında rulo yaparak bıçakla yine iki parmak kalınlığında keselim. Hazırladığımız simitleri önce yumurta akına daha sonra susama batırıp fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında  hafif kızarana kadar pişirelim. Afiyet Olsun.


 


Kandil Simidi Tarifi Görselleri:


 







Kandil Simidi Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder