28 Haziran 2014 Cumartesi

Pratik Lokma Tatlısı



 


Pratik Lokma Tatlısının Malzemeleri:

60 gr. tereyağı

1 su bardak su

1 tutam tuz

1 su bardağından 1 parmak fazla un

2 orat boy yumurta


Şerbet için ;


2 su bardak şeker

2 su bardaksu

1 çay kaşık kadar limon suyu


 


Pratik Lokmanın Yapılışı:

İlk olarak şerbetimizi hazırlayıp soğumaya bıralım ve ardından orta boy tencerede tereyağı, su ve tuzu tahta kaşık ile karıştırarak kaynatalım. Kaynayan malzemeyi ocaktan alıp unu bir kerede dökelim. Tahta kaşık ile hızlı bir şekilde içinde topak kalmayacak şekilde karıştıralım. Tencereyi yeniden orta ateşte tahta kaşık ile 1 dakika daha kenarları tutmayacak kıvama gelinceye dek karıştırmayı sürdürelim. Karışımı cam kaba alıp ılımaya bırakın.

Ilınmış hamurumuzun üzerine 1 adet yumurtayı kırıp el mikseriyle karıştırın. İyice karışınca ikinci yumurtayı da ekleyip tekrar karıştırın. Hazırlanan hamuru sıkma torbasına doldurup yıldız ucu takarak kızgın yağa şekil vererek sıkın. İki tarafını da pişirdikten sonra sıcak iken soğuk olan şerbete atarak tatlandırın. Yalnız şerbette fazla bekletmeyin ne kadar çok beklerse o kadar yumuşak olur. Üzerini isteğe bağlı süsleyebilirsiniz. Afiyetler olsun…


 


pratik lokma tatlisi1


 


 



Pratik Lokma Tatlısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder